A Travellerspoint blog

Taj Mahal

Delhi ja Taj Mahal

overcast 18 °C

Matkalla "maailman katolle" Nepaliin, tehtiin pieni pysähdys Delhiin ja Agraan. Pitihän maailman ihme, rakkauden monumentti, Taj Mahal katsastaa. Vaikuttava on, todellakin!

Tarina kertoo, että monumentin rakennuttajalla, Shah Jahanilla, oli elämänsä aikana yhteensä n. 5000 vaimoa ja rakastajatarta, mutta Taj Mahal on rakennettu yhdelle vaimolle. Tämä vaimo synnytti 14 lasta, kuollen 14. synnytyksessä 39-vuotiaana.

Rakennukseen ja alueeseen liittyy optisia kikkoja. Niistä jyvälle pääsemiseksi ja jonojen ohittamiseksi voi suositella opastettua kierrosta. Oma aluperäinen tarkoituksemme oli ottaa juna ja kierrellä paikkaa yksin. Koska Delhi-Agra -junaan on turha yrittää lippuja edellisenä päivänä, päädyimme toisenlaiseen toteutusmalliin, mutta siitä oli käytännön hyötyä kohteessa mm. jonojen ohi pääsemisenä ja tietenkin hyvän opastuksen muodossa. Vaikkakaan 4-5 h ajomatka Delhistä Agraan ei ole herkkua millään mittapuulla, silti se kannatti.

Eli vinkki: Jos olet menossa, osta junaliput ajoissa. Junalla pääsee Delhistä Agraan n. 2-2,5 h (tosin hitaampikin juna on). Intiassa junat tahtovat olla täynnä. Liput voi ostaa netistä.

IMG_5143.jpgIMG_0599.jpg

Posted by vilmalotta 11:17 Archived in India

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint