A Travellerspoint blog

Nepal

Sanat eivät riitä.

sunny 22 °C

Kun on unelmoinut jostain paikasta yli vuosikymmenen, on vahva mahdollisuus sille, että odotukset ovat liian korkealla ja pettyy. Nepal osoitti arvonsa ylittämällä päivittäin kaikki odotukset: henkeäsalpaavan upea paikka.

Lykkäsin kohteen lisäämistä blogiini, koska odotin löytäväni sanoja kuvaamaan tätä matkaa. En toistaiseksi ole niitä löytänyt.

Kathmandu-Bhaktapur-Nagarkot-Kathmandu-Pokhara-Chitwan-Kathmandu

Kathmandussa voisi istua viikkoja kadun varressa ihmettelemässä elämää ilman, että pitkästyisi. Elämä ei ole suljettu taloihin tai porttien taakse. Kapeat kadut, vanhat talot, päällystämättömät tiet,... lehmiä, kanoja, lapsia, vuohia, autoja, pyöriä, lukemattomia koiria, autoja, riksoja, markkinoita, apinoita,... Auringon laskeuduttua kaupungista tulee entistä mystisempi. Pimeillä kaduilla nuotiot ja kynttilät valaisevat ja lämmittävät.

Ihan vain arkielämän ihmettelemisen lisäksi suositeltavaa:
- Apinatemppeli Swayambhu
- Boudhanath Stupa
- Hindutemppeli Pashupatinath on äärettömän mielenkiintoinen. Tällä kertaa kannattaa suostua ottamaan opas matkaan.
- Garden of dreams
- Durbar Square
- Syötävää: momot
- Lento Himalajan vuoria ihailemaan; Mount Everest lähietäisyydeltä

Nagarkot:in vuoristokylään ei aja kauaakaan (30-60 min) Kathmandun keskustasta. Pieni ja kaunis vuoristokylä, jossa löytyisi myös hyviä hotellivaihtoehtoja. Aivan upeat maisemat Himalajalle.

Bhaktapur on entinen pääkaupunki (Katmandun laaksossa), jossa sijaitsee myös upea Durbar Square (kyllä, sama nimi toistuu, tarkoittaa palatsin aukiota) ja kaupungissa tehdään paikallista keramiikkaa. Suositeltava vierailupaikka.

Katmandun laaksosta siirryimme seuraavaksi Pokharaan. Meille oli järjestetty pieni kierros paikalliseen vuorikiipeilymuseoon, vesiputouksille, luolaan, temppeliin sekä tiibetiläisten pakolaisleiriin. Jos vierailet vain lyhyen ajan, kaikki viimeksi mainittua lukuun ottamatta kannattaa skipata ja keskittyä ihailemaan hienoa järveä ja kohdistaa aktiviteetit järven seudulle.

Pokharasta autoiltiin Chitwanin kansallispuistoon. Viidakko, elefantteja, luontoa,... ja Etelä-Nepalin lämpimämpi ilmasto. Bongattiin elefanttisafarilla villejä sarvikuonoja (ja krokotiili, apinoita ja jos vaikka mitä lintuja ja kauriita).

Vinkit:
- Suomalainen saa Nepalin viisumin saapuessa lentokentältä. Hoituu sujuvasti. Ei kannata harkita muita vaihtoehtoja.
- Ravintolat ja useimmat guest houset ja hotellit löytyvät Thamelista
- Retket ja vaellukset kannattaa varata vasta paikan päällä; näin saa neuvoteltua myös parhaan hinnan
- Jeti Airlinesilta liput Nepalin sisällä löytyivät lyhyellä varoitusajalla
- Durbar Squaren (Kathmandu) lipun voimassaolon voi pidentää palvelupisteessä useammaksi päiväksi
- Jos suunnittelet Bhutanin matkaa, valmistaudu melko korkeaan matka/retkihintaan (erityisesti lentojen osalta) sekä muutamaan päivään viisumikäsittelyä varten.

909B6A102219AC681782215ED5DCD878.jpgIMG_0687.jpgIMG_0766.jpg90_IMG_0769.jpgIMG_0794.jpg90_IMG_0804.jpg90_IMG_1159.jpgIMG_5874.jpgIMG_0835.jpgIMG_0977.jpg90_IMG_6052.jpgIMG_1033.jpg

Posted by vilmalotta 09:39 Archived in Nepal

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint