A Travellerspoint blog

Kioto

Temppeli jos toinenkin

semi-overcast 23 °C

Matka Tokiosta Kiotoon sujuu erittäin sujuvasti ja vauhdilla Shinkansen-junalla.

Kioto on kaupunki, joka on täynnä Unescon World Heritage -kohteita. Lähinnä temppeleitä.
Vinkeää kyllä, kuulemma 86% japanilaisista tunnustavat sekä buddhalaista että shintolaista filosofiaa/uskontoa. Riippuu vähän asiasta, mille alttarille milloinkakin kannattaa mennä.

Olemma tutkailleet mm. Nishi-Honganjin, Higashi-Honganjin, Yasakan ja Tenryujin temppelialueet.
Näistä suosittelisin eniten viimeistä, joka sijaitsee Arashiyaman aseman vieressä (helppo päästä paikallisjunalla). Samassa yhteydessä voi katsastaa lempikohteeni Kiotossa, Iwatayaman Monkey Parkin. :) Toinen meistä vain pitää apinoista juurikin niin paljon... Ja kerrankin homma menee oikeinpäin: ihmiset laitetaan häkkiin ja apinat ovat vapaana.

Arashiyaman aluetta ei ole sinänsä hehkutettu opaskirjoissa, mutta se on mukava alue, joka tuntuu olevan ainakin viikonloppuisin kovasti japanilaisten suosiossa. Näin sunnuntaina alue tuntui viihdyttävän ruuhkaiselta Tokion Shinjukun ruuhkatkin kokeneen näkökulmasta. Mutta jos ruuhkat alkavat jo kyllästyttää, kannattanee käydä arkipäivänä. Viihdytin itseäni tarkastelemalla sitä, kuinka useat tuhannet ihmiset voivat viettää vapaa-aikaansa sulassa sovussa ja melkoisessa järjestyksessä. Vähän eri kuin meikäläisillä festareilla. :)

Keskustassa suositeltava on myös Shosei-en:in puisto.

Jos taas sitten kaupunginosia ajatellaan, Gionin alue on hauska. Siellä pyörii geishoja tai maikoja (geisha-oppilaita) bongattavaksi. Sieltä löytyi myös toistaiseksi lempiravintolani Kiotossa (nimi: Gion Tanto). Erinomaista ruokaa, perinteinen japanilainen ravintola, hyvä palvelu, edullinen. Yksi seinä ainakin tähän vuodenaikaan avoinna ja siitä voi bongailla mm. em. geishoja/maikoja.

Ja kuvat voi taas klikata isommaksi...

IMG_2457.jpg

IMG_2514.jpg

IMG_2591.jpg

Posted by vilmalotta 07:05 Archived in Japan

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint