A Travellerspoint blog

Brunei

Bandar Seri Begawan

sunny 35 °C

Kota Kinabalusta tekee Brunein pääkaupunkiin Bandar Seri Begawaniin halutessaan helposti päiväretken. Lento kestää 19 minuuttia ja maksaa alle 40 eur menopaluu.

Brunein sulttaanikunta on öljyllä rikastunut mielenkiintoinen valtio. Yhden kuuman päivän vierailu pääkaupunkiin tuskin antoi meille täyttä kuvaa maasta, mutta mielenkiintoisen vilauksen. Ystävällinen taksivenekuskimme oli hyvää mainosta kaikille bruneilaisille.

Brunei on alueen vauraimpia maita ja asukkaita tuetaan eri tavoin. Koulutusta tunnutaan arvostavan kovasti ja lukutaito on hyvällä tasolla. Valtaosa asukkaista on muslimeja. Koko maassa ei myydä alkoholia.

Sinällään pääkaupunki on pieni ja siihen tutustuu melko nopeasti. Eli jos viivyt Bruneissa pidempään, kannattaa suunnata pois BSB:stä.

Pikavisiitillä kannattaa ehdottomasti ottaa alleen taksivene, joka kierrättää paikallisissa water villageissa, vesikylissä, pysähtyy tarvittaessa sulttaanin palatsin kohdalle (katto näkyy lähinnä) ja lopuksi voi suunnata joenvarren mangrovemetsiin bongaamaan apinoita. Parin-kolmen tunnin lysti maksaa noin 15 eur/vene.

Vesikyliä on paljon myös Sabahin puolelle ja ne ovat saaneet alkunsa brittein vallan aikana. Perinteisesti osa Borneon alkuperäisväeistöistä asui kokonaan merellä. He ajattelivat, että meri on elämää, maa kuolleita varten (vain kuolleet tuotiin maihin haudattavaksi). Kun britit hallitsivat Borneota, he julistivat, että jokainen jolla ei ole asuntoa maissa, tuomitaan merirosvoksi (jota monet olivatkin). Borneolaiset keksivät puolivälin ratkaisun ja rakensivat taloja rantaan veden päälle. Näin he täyttivät brittien vaatimukset, mutta eivät joutuneet asumaan "kuolleiden" alueella. Kätevää.

Käytännön yksityiskohta: Jos jostain syystä haluat vaihtaa valuuttaa etukäteen (kentältäkin saa), Bruneissa käytetään ristiin paikallista rahaa ja Singaporen dollareita. Suomesta ei Brunein dollareita saa vaihdettua, mutta Singaporen dollareita kylläkin.

Klikkaamalla kuvat suuremmaksi:
90_IMG_4938.jpg

IMG_9784.jpgIMG_9764.jpg

IMG_4906.jpgIMG_4917.jpg

Posted by vilmalotta 12:07 Archived in Brunei

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint