A Travellerspoint blog

Luxemburg

sunny 21 °C

Reimsistä junalla Luxemburgiin. Kompakti paikka, jossa tutkittiin keskustaa ja mm. vanhoja luolastoja (the casemates) sekä ihmeteltiin keskustan korkeuseroja Grundissa.

90_IMG_5372.jpgIMG_5358.jpg90_IMG_5404.jpg

Posted by vilmalotta 01:26 Archived in Luxembourg Comments (0)

Ranskassa junalla

Bordeaux, Normandia, Champagne

semi-overcast 24 °C

Ensimmäinen kohde Ranskassa oli Bordeaux. Kaupunki ei tehnyt vaikutusta viihtyisyydellään tai nähtävyyksillään sinänsä, mutta sen sijaan siellä sai nauttia erinomaisesta ruuasta ja tietenkin viineistä.

Bordeauxissa suositeltavaa:
- viinitilakierrokset
- modernin taiteen museo CAPC (musée d'art contemporain de Bordeaux)
- ruoka (esim. Le Bistro du Musée)

Ja sitten junaan ja kohti Normandiaa. Alkuperäinen teoreettinen ajatus oli kulkea junalla rannikkoa ylös, mutta itse asiassa kaikki yhteydet kulkevat Pariisin kautta, ainakin nopeammin. TGV:llä Pariisiin ja sieltä edelleen Bayeux:iin. Tehtiin jonkin asteinen ennätys syöksyessämme Pariisissa Montparnassen asemalta St Lazaren asemalle. TGV kun oli myöhässä.

Normandia teki minuun suuren vaikutuksen. Upeat rannat, paljon merkittäviä historiallisia paikkoja, kaunista maaseutua, paikallista siideriä ja calvadosta, omenatarhoja, linnoja, Mont-Sant-Michel,...

Asuimme Bayeuxissa vanhassa kartanossa (Hotel d'Argouses) ja vuokrasimme Esson setältä auton muutamaksi päivää. Ajelimme maihinnousupaikoilla (Gold Beach, Utah Beach, Omaha Beach), kävimme englantilaisen ja USA:n hautausmaat, maihinnousumuseoita kaksinkin kappalein, saksalaisten bunkkereita,.... Ja edelleen, hyvää ruokaa.

Muutimme majaamme linnaan Briquebecissä ja kävimme ihmettelemässä ihmeellistä Mont-Saint-Michelin luostarisaarta (siellä oli pari muutakin turistia).

Mutkittelevia, kapeita ja kauniita maalaisteitä, merimaisemia ja ajatuksia herättävää historiaa. Normandiaan on ehkä suunnattava toistekin.
Itse opin paljon uutta historiasta. Pisti hiljaiseksi ja mietteliääksi.

Suositeltavia paikkoja:
- Bayeux
- Normandian maaseutu
- maihinnousupaikat sekä historian että upeiden maisempien näkökulmasta
- paikalliset cidreriet
- Mont-Saint-Michel (varaudu turistilaumaan ja valtavaan parkkikseen kaukana itse saaresta --> shuttle bus vie perille. Siitäkin huolimatta suositeltava)

Kannattaa miettiä hieman normihotellista poikkeavia yöpymispaikkoja.

Ja sitten junalla Champagneen, tarkemmin sanottuna Reimsiin. Reims on kätevä tukikohta alueella, pelkästään Reimsin keskustassa on useita eri samppanjataloja. Vierailumahdollisuuksia on päivässä yksi tai usempi, niihin kannattaa varata paikka etukäteen.

Eihän samppanjasta voi sanoa mitään huonoa. Pikainen, mutta hyvä visiitti.
Kaupungin keskustan kävelykatu on iltaisin vilkas ravintola- ja baarikatu.

Reimsin jälkeen seuraava stoppi olikin jo toisessa maassa, Luxemburgissa.

Bordeaux:
IMG_2340.jpg270_IMG_2357.jpgIMG_2366.jpgIMG_4983.jpg

Normandia:
IMG_2450.jpgIMG_2459.jpgIMG_2451.jpgIMG_2610.jpg90_IMG_5165.jpgIMG_2718.jpg584DBF5B2219AC6817F6C0105735A958.jpgIMG_5140.jpgIMG_5267.jpgIMG_5184.jpg

Reims:
IMG_5321.jpgIMG_5329.jpg

Posted by vilmalotta 11:28 Archived in France Comments (0)

Bussilla Pyrenneillä

Andorra

sunny 24 °C

Barcelonasta matkaa bussilla Andorra La Vellaan noin kolme tuntia, joten visiitin tässä kääpiövaltiossa voi ottaa osaksi Barcelonan reissua helposti. Meidän tapauksessamme matka jatkui eteenpäin...

Mutta ensin vietimme pari päivää Andorrassa.
Andorra La Vella on maan pääkaupunki, jonka tiiviistä keskustasta löytyy erittäin paljon shoppailuvaihtoehtoja sekä ravintoloita. Ruuassa maistuu vaikutteet kummastakin naapurista.

Andorra on selvästikin espanjalaisten ja ranskalaisten shoppailuparatiisi. Kaikki on suhteellisen edullista mm. siksi, että arvonlisävero on 4%. Houkutuksia olisi ollut, mutta koska odotettavissa oli pitkä matka maateitse kohti Kööpenhaminaa, oli pakko jättää houkutuksen kauppoihin.

Maa on varsin viehättävä. Teimme paikallisbussiretken Ordinon idylliseen kaupunkiin. Turisti-infon tuhti kirja täynnä vaellusreittejä houkutti. Tuonne lähtisin mieluusti uudestaankin tutkimaan vuoristomaisemia. Sijainti ainoastaan tuo joitain haasteita...

Tiesittekö muuten, että Andorran sisäinen posti kulkee ilmaiseksi?

Poistuimme Andorrasta bussilla Toulouseen, johon bussilla matkaa myöskin noin kolme tuntia. Aiakaisen aamuna sumuiset vuoristomaisemat olivat upeaa katsottavaa.

90_IMG_4908.jpg90_IMG_4957.jpgIMG_4936.jpg

Posted by vilmalotta 10:42 Archived in Andorra Comments (0)

Barcelona

Gaudia ihmetellessä

overcast 28 °C

Barcelonassa vietettiin noin kolme päivää yhteensä. Hiukan ennen risteilyä, hiukan enemmän sen jälkeen. Selvää on, että tuo aika ei riitä Barcelonan tutkimiseen alkuunkaan. Eli uusi visiitti on tehtävä jossain vaiheessa.

Päällimmäisenä Barcelonasta jäi käteen Gaudin käden jälki.

Sagrada Familia teki minuun valtavan suuren vaikutuksen. Varsinkin, kun etukäteisinfo kirkon sisäpuolesta oli kuvaus: "pimeä ja mitäänsanomaton". Se valon määrä ja yksityiskohtien upeus, mikä kohtasi meitä kirkkoon sisään astuessa oli pysäyttävä. Varmaankin sattumalla oli osuutta efektiin; kirkossa oli parhaillaan kuoro esiintymässä. Sound track oli osuva.

Gaudi-teemalla tutustuimme myös Palau Güelliin sekä Parc Güelliin.

Las Ramblas jäi takuulla mieleen. Syystä tai toisesta.

Suositeltavaa mm.:

  • Sagrada Familia
  • MEAM (Museu Europeu d'Art Modern) on käynnin arvoinen, sopivasti suositun Picasso-museon vieressä
  • Barri Gotic; mukava alue kuljeskella ja tehdä löytöjä

Barcelonaan saavuttiin lentäen, mutta sieltä lähdettiin bussilla kohti Pyrenneitä.

2IMG_0466.jpg1IMG_4387.jpg270_IMG_0521.jpgIMG_4797.jpgIMG_2020.jpgIMG_4861.jpgIMG_4826.jpg

Posted by vilmalotta 09:34 Archived in Spain Comments (0)

Risteilemässä

Freestyling on Norwegean Epic

sunny 37 °C

Viikko Välimerellä Norwegean Epicin kyydissä. Risteilymatkustaminen on osoittautunut varsin käteväksi tavaksi nähdä viikossa paljon; asumus siirtyy sillävälin kun itse nukut. Ja em. laiva itsessäänkin on jo melkoinen kokemus.

Nousimme laivaan Barcelonasta, josta matka jatkui reittiä Napoli (Pompei) - Civitavecchia - Livorno (Lucca, Pisa) - Cannes (Monaco) - Marseille - Barcelona.

Heinäkuussa Välimerellä sää on takuuvarma.

Barcelonasta myöhemmin lisää. Muun reitin osalta seuraavia kommentteja:

  • Vietimme puoli päivää Pompein raunioilla. Varsin vaikuttavat ja hyvin säilyneet rauniot. Taustalla Vesuvius tuo maisemaan otetta. Tiesittekö muuten, että Pink Floyd on esiintynyt Pompeissa 60-luvulla?
  • Kyllä se napolilainen pizza on maineensa arvoista.
  • Ko. reittiä harkitseville: Civitavecchiasta pääsee käväisemään Roomassa; me jätimme tällä kertaa väliin ja tutustuimme tähän pieneen rantakaupunkiin.
  • Lucca teki idyllisyydellään vaikutuksen. Pisassa torni on edelleen vinossa.
  • Cannesissa olisi mieluusti viettänyt enemmänkin aikaa. Tällä kertaa Monacossa meni päivästä reilu puolet. Casinolla ei voitettu matkakassaa takaisin. Valitettavasti.

Eli näin mentiin:

Ja tällaisia näkymiä:

Laiva
90_IMG_4420.jpgIMG_1646.jpg

Pompei:
IMG_4497.jpgIMG_0879.jpg

Napoli:
IMG_0949.jpg90_IMG_4520.jpgIMG_1002.jpg

Lucca:
270_IMG_1257.jpg270_IMG_1265.jpg90_IMG_4614.jpg

Pisa:
IMG_1339.jpg

Cannes ja Monaco:
IMG_1557.jpg90_IMG_4734.jpg

Marseille:
IMG_1707.jpgIMG_4746.jpg

Posted by vilmalotta 04:37 Comments (0)

(Entries 16 - 20 of 137) « Page 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 .. »